5 Eylül 2014 Cuma

Dar Alanda Kısa Paslaşmalar

Dar Alanda Kısa Paslaşmalar


Yaratıcılık marifet ister, bilgi ister, güven ister. Sınırlar konulduğunda bir şeyler üretebiliyorsa insan asıl o zaman yaratıcıdır. Alan daraldıkça üretebilen insan alan geniş olduğunda harikalar yaratabilir ki bu yüzden kartvizit tasarımları önemlidir bir kurum ve kuruluş için. Bu çok güzel olmuş dediğiniz 8-5 ölçüsündeki bir kartvizit kurumun en belirgin kimliğidir. Sadece logo ve iletişim bilgilerinin yer almasından ziyade nerede, nasıl ve ne ölçüde yer aldığı önemlidir.

Bir futbolcu mesela... Kocaman statta her şey yapabilir. Ama 3 futbolcunun baskısı altında neler yapabildiğidir yaratıcılık veya yetenek. Messi neden seviliyor sizce? Ya Maradona’nın saha boşmuş gibi bir sürü futbolcuyu çalımlayarak geçmesinin sonucu yeteneği veya yaratıcı teknik bilgisi değil midir?


Jan van Eyck'ın Arnolfi’nin evlenmesi adlı eserindeki aynanın işlenişi mesela. Tamamen bir ustalık örneğidir. Resmin geneli bir ustalık örneğidir fakat o aynanın detayları gösteriyor asıl hüneri. Veya minicik bibloların işlenişi..
Grafik tasarımda böyle bir süreçtir. Kullanılan rengin anlamı, psikolojisi , yazının punto değeri, logonun yeri ve ölçüleri…

Küçük adımlar büyük başlangıçların temelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder